tiistai 20. lokakuuta 2009

Seinäkello


Päivät menee erilaisia juttuja puuhatessa. Tällä viikolla kokeilin miten tehdään seinäkello mukavasti ja suht helposti, vaikka hermot olikin välillä kovilla.

Leikkasin paksusta ei kartonki vaan sellainen mikä lie materiaali se nyt onkaan ympyrän ja mittasin ja merkitsin siihen keskikohdan. Liimasin paksua askartelupaperia siihen kartongin päälle. Se oli jo yksi haaste, kuinka saada noi kellotaulun reunat nätisti käännettyä nurjalle puolelle.

Sen jälkeen kävin puutyöpajassa poraamassa keskelle reiän, jotta sain kellon koneiston reiästä läpi ja viisarit sekä cd-levyn omalle paikalleen. Suurin haaste oli varmasti saada numerot oikeisiin kohtiin sekä sen koneiston ja viisareiden saaminen kohdalleen. Mutta nyt on hieno seinäkello, joka toimii. Hyvää harjoitusta välillä tehdä muutakin kuin neuloa. :)

2 kommenttia:

  1. Kommentoin vähän jälkijunassa tätä, mutta nyt vasta eksyin ensivierailulle blogiisi. Ihan mahtava kello! :) Just pyörittelin kasaa roskiskelpoisia cd-levyjä käsissäni ja mietin mitä niistä tekisin. Ne cd-kortit, jotka tuli ekana mieleen ei ihan iske, joten täähän olis hyvä. Saatan siis soveltaa tätä mallia jotenkin, jos sopii. :)

    VastaaPoista
  2. Sovella ihmeessä ja hienoa jos sait tuosta idealle alun. :)
    Olisi mielenkiintoista tietää millaiseen versioon sinä päädyit?

    VastaaPoista