maanantai 13. huhtikuuta 2009

Tanssijan pitkävartiset villasukat


Talvella tanssituntien jälkeen pohkeet olivat hyvin jumissa. Silloin käyntin villasukkia ja säärystimiä yhdessä tanssituntien jälkeen, että lihaskivut edes vähän helpottaisi. Sitten sain huippuidean, että voisin neuloa itselleni todella pitkävartiset villasukat, jotka olisi mukavaa laittaa treenejen jälkeen jalkaan.

Nyt on sitten villasukat valmistuneet seitsemän veljestä langasta. Tuota pinkkiä lankaa meni melko tarkkaan se 150g ja sitten päälle jämälankoja sopivasti. Oma jalkani koko on sellainen 36-37, joten isompaan jalkaan se yksi 150g kerä ei olisi riittänyt. Nyt saan olla iloinen villasukkien omistaja. :)

7 kommenttia:

 1. Tommoseet olisi kyllä ihan kivat.....
  Katselen tässä juuri joululahja ideoita isosiskolle....niissä on todella kauniit väritkin!:D

  VastaaPoista
 2. muuten, olisko sulla ohjeita.... kun ei mistään oikeen taho löytyä:(

  VastaaPoista
 3. Ohje on täysin omassa päässäni.
  Noi sukat on neulottu seitsemän veljestä langasta, silmukoita on joka puikolla 14. Minulla on tosin pieni jalka ja ne oli aluksi aika tiukat, mutta käytössä muotoutuivat sopivan kokoiseksi.

  Joustinneuletta olen neulonut varteen noin 10-15 kerrosta. Sen jälkeen aloittanut sileän neuleen ja samalla kuvion sukkaan.

  Se väri, jolla teit joustinneuleen ja sitten joku toinen väri kaveriksi neulo esim. 1s ruskeaa ja 1 silmukka punaista eli joka toinen silmukka on samaa väriä ja 1 ja 1. Tätä tehdään kaksi kerrosta. Sitten jätät pois sen langan, jolla teit joustinneuleen ja sitten sillä toisella langalla neulot kaikki silmukat yhden kerroksen ajan. Sitten jatkat sillä langalla, jolla teit sen koko kerroksen samalla periaatteella eli 1s sillä värillä ja 1 silmukka vielä jollakin kolmannella värillä. Kuitenkin niin, että jatkat sillä värillä, jolla teit koko kerroksen samalle kohtaan ja uusi lanka siihen viereen. Eli yhtä väriä tulee aina 5 kerrosta.

  Minulla esim menee yksissä sukissa näin:

  10krs ruskealla joustinneuletta
  Loput kerrokset ennen kantapäätä tehdään sileällä neuleella.
  2krs 1s ruskea ja 1s vaaleanpunainen
  1krs kokonaan vaaleanpunaisella
  2krs 1s vaaleanpunaista ja 1s harmaata (niin että vaaleanpunaiset silmukat tulevat päällekkäin, jolloin niitä vaaleanpunaisia kerroksia tulee yhteensä viisi.
  Sitten 2krs 1 harmaa ja 1s ruskealla ja tällä samalla periaatteella jatketaan eli aina yhtä väriä tulee 5 kerrosta paitsi joustinneuleen jälkeen sitä ruskeaa tulee vain kaksi kerrosta.

  Osasinkohan yhtään selittää. Muistaakseni tein äitille sukat niin että silmukoita oli 15s/ puikko.

  Kysele ihmeessä jos jäi vielä epäselväksi tai olisi mielenkiintoista tietää, että ymmärsitkö jutun. Tää malli on ihan minun luennolla piirtämäni kuvio, ei siis löydy kaiketi mistään lehdestä. :)

  VastaaPoista
 4. Niin ja kantapäät ja jalkaterät täytyy tehdä yhdellä värillä, kun kuvio menee muuten sekaisin.

  VastaaPoista
 5. Juu.. kiitosta vaan :D. minä kun olen tuollainen aloittelija, niin mietin vain,että miten teen sukat (noin kokoa 40-41)niin että pohkeessa olisi tarpeeksi tilaa.Kun en ole koskaan oikein perehtynyt kunnolla noihin silmukoitten määriin koon perusteella.(vaikka niin että kuinka monta silmukkaa pitää luoda kokoon 40-41)

  VastaaPoista
 6. Itselleni laitoin 14s/puikko
  äitille, jolla on noin 38-39 jalka laitoin 15s/puikko
  ja isille joskus tein, mutta en tehnyt pitkiä varsia, mutta kirjoneuletta kumminkin laitoin 16s/puikko isin jalka on 45-46 et voisi hyvin olla, että se 15s voisi riittää tai sitten laitat sen 16s ja kavennat kantapään kohdalla 15s/puikko. En tiedä, kun se on niin käsialasta kiinni. Toivottavasti oli jotakin apua.

  VastaaPoista
 7. Juu, oli todellakin apua:D. Kun mistään ei tahdo nykyään löytää järkevää ohjetta. Yritin novitan ohjeella, mutta se ei ollut hyvä. Kiitos oikein paljon tiedoista! niistä oli suuri apu.

  hyvää joulun, ja uudenvuoden odotusta sinulle!<3

  VastaaPoista